Test: toetsing
Hoe werkt het REIS Profiel

Het REISS Profiel® kan alleen door een gecertificeerde REISS Profiel® Master worden aangevraagd en toegepast. Deze voorziet de te testen persoon van een unieke code, waarmee toegang tot de test via het Internet verkregen wordt samen met een handleiding.

Eventueel worden de deelnemers voorzien van voorinformatie over zin en doel van het REISS Profiel, uitleg over de vragenlijst, etc.. Dit is zowel mogelijk met een groep als individueel ( ook telefonisch). Vervolgens gaat een ieder via het Internet op een rustig moment in zijn/haar eigen tempo de test invullen (duur ca. 20- à 30 minuten).

Als de test ingevuld is, worden de gegevens automatisch geëvalueerd door IDS Publishing (organisatie van Steven Reiss). De resultaten worden ter beschikking gesteld aan de betreffende Master. Deze analyseert en verwerkt de uitkomsten in een rapportage tot het unieke REISS Profiel. Deze rapportage worden aan de testpersoon ter beschikking gesteld, begeleid door een professionele terugkoppeling (uitlezing) van ca. 2 à 2,5 uur door de Master. Deze uitlezing zal altijd één op één plaatsvinden. Dit is de RP persoonlijke basis test.

Uiteraard wordt de privacy van de cliënten altijd gewaarborgd. Hiervoor zijn schriftelijke protocollen ter ondersteuning beschikbaar.

Als naar aanleiding van de testresultaten en het bespreken van het Profiel behoefte aan coaching ontstaat, is het mogelijk om een individueel coachingstraject af te spreken.